Finomítás

Az Europlan Mérnökiroda Kft. alapítása óta eltelt több mint negyed században a magyar olajipar nagy horderejű fejlesztéseken ment keresztül. A MOL Nyrt. jelentős régiós nagyvállalattá nőtte ki magát, s integrált szervezetébe számos cég számos telephelye tartozik. Europlan szempontjából így vagy úgy, de az olaj- és gázipar lett a meghatározó tevékenységi területe.

A Finomítási üzletág korábban négy telephelyen is komoly tevékenységet folytatott (Dunai, Tiszai, Zalai és Komáromi Finomító). Mindezekben a finomítókban sok éven át, sok tervezési feladatot oldott meg az Europlan Mérnökiroda. Ez óhatatlanul alakította is mérnökeink gondolkodását, látásmódját, mivel az olajipar leginkább az a szektor, ahol – nem utolsósorban a biztonsági kérdések miatt – a tervezést, (csakúgy mint a gyártást és kivitelezést), a legszigorúbb iparági szabványok, előírások és követelmények szerint kell végezni. Az elmúlt negyedszázadra visszapillantva örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy megannyi üzemben megtalálhatók az általunk tervezett berendezések, nyomástartó edények, léghűtők, töltő-lefejtő állomások, egyéb üzemrészek, csővezetéki rendszerek. 

Keretszerződött partnerként évek óta részt veszünk a karbantartás apróbb munkálataiban is, a szivattyúcseréktől a csőköteg felújításokon át a hőtechnikai és csőfeszültség számításokon alapuló tanulmányokig.